085 nummer: telefonie binnen jouw bedrijf

donderdag 28 april 2022

085 nummer: Waar gebruik je het voor?

Als ondernemer ben je vaak afhankelijk van diverse communicatiemiddelen, zoals bijvoorbeeld sociale media als Facebook, Instagram of LinkedIn. Toch heeft iedereen nog steeds een telefoon en vast telefoonnummer zoals een regionaal, 085 of 088 nummer. Dat vaste telefoonnummer kan ook een stuk professionaliteit uitstralen en kan een grote impact hebben voor de klanttevredenheid.

Een 085 nummer is tegenwoordig een veel gebruikte oplossing voor het MKB. Een 085 nummer is niet regio gebonden en wordt dus vaak gezien als een nationaal telefoonnummer. Je kunt begrijpen dat landelijke ondernemers vaak een 085 nummer gebruiken omdat ze een landelijk dekkend nummer willen hebben. Om een 085 nummer aan te vragen heb je dus geen netaansluiting in een specifieke stad nodig.

Daarnaast kan je een 085 nummer per stuk aanvragen in plaats van een gehele reeks aan nummers. Veel ondernemers hebben al genoeg aan een enkel telefoonnummer en hebben geen behoefte aan meerdere nummers. Maar dat is dus vaak afhankelijk van de grootte van je bedrijf.

Wat is het verschil met een 088 nummer?

Een 088 nummer wordt vaak gebruikt door bedrijven met meerdere afdelingen en dus meerdere telefoonnummers in dezelde reeks. Zoals je in de vorige paragraaf hebt kunnen lezen wordt een 085 nummer gebruikt per enkel nummer. Een 088 nummer bestel je meteen met een gehele nummerreeks (oftewel 100 stuks of 1000 stuks), wat uiteraard weer een stuk prijziger is dan slechts één nummer.

Daarnaast is snelheid van aanvragen nog een factor van belang. Een enkel telefoonnummer is zo aangevraagd en kan per direct geactiveerd worden. Een gehele nummerreeks in het geval van een 088 nummer moet normaliter worden aangevraagd bij de ACM met een registratieproces. Nog even voor de duidelijkheid, een 088 nummer is dus ook een landelijk nummer en niet plaatsgebonden.

Een 088 nummer is iets duurder dan een 085 nummer omdat je als nummerhouder geregisteerd wordt bij de ACM.

Internationaal

Omdat een 085 of 088 nummer een regulier 10-cijferig nummer is kan je een dergelijk nummer ook gewoon vanuit het buitenland bellen. Dat kan dus bij een 0900 nummer weer niet. De kosten hierbij zijn regulier.

Handig!

Als kleine ondernemer hoef je niet meer specifiek je eigen mobiele nummer af te geven om bereikbaar te kunnen zijn voor jouw klant. Je kunt natuurlijk wel het vaste nummer doorschakelen naar jouw mobiel of, beter nog, onze mobiele app gebruiken om jouw mobieltje te gebruiken als vaste telefoon. Onze mobiele app geeft je meteen de mogelijkheid om je aan en af te melden bij jouw telefooncentrale.

Wat betaal ik dan?

Bij Secure Dynamic kan al een vast nummer reserveren vanaf €1,- per maand. Laat ons contact met jou opnemen voor een heldere situatieschets van jouw situatie. Wij maken daar vervolgens een prijs bij. Check ook onze telefonie diensten op onze product pagina.

Meer informatie over onze telefonie producten of wil je meer weten over Secure Dynamic ICT diensten?

Klik dan op de knop hieronder.

Bel ons direct!

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Vul hiernaast je e-mailadres in en je krijgt vanzelf onze nieuwsbrief.

Onze Privacy Policy kan je hier vinden.