Werken in de Cloud, wat betekent dat voor mij?

zondag 18 juli 2021

Bij veel klanten waar ik op bezoek kom werkt men nog met lokale servers, bestanden op een NAS of back-up op disk of tape. Ik probeer klanten te begrijpen waarom dit op deze manier gedaan wordt. Vaak is het een gebrek aan kennis, ervaring of angst voor nieuwe technieken zoals de Cloud. Een veel gehoorde kreet is dat men het veiliger vindt om de bestanden lokaal binnen het bedrijf op een apparaat weg te bewaren dan gebruik te maken van opslag in de Cloud.

 

Maar wat houdt Cloud nu eigenlijk in?

Als je data in de Cloud opslaat, dan gebruik je eigenlijk een apparaat van iemand anders op een beveiligde locatie die vervolgens jouw data beschikbaar stelt via het internet, maar wel specifiek aan jou. Het is niet zo dat iedereen zomaar bij die data kan komen. Dit geldt ook vaak voor veel branche specifieke software, daar worden steeds meer applicaties ontwikkeld die je via het internet kan benaderen, maar waarbij je je wel moet authentiseren (aanmelden) op een veilige manier.

 

Wist je dat?

Als je Microsoft 365 of Office 365 gebruikt je bij bepaalde abonnementen automatisch heel veel opslag krijgt waardoor je vaak niet extra hoeft te betalen.

 

Voor elk type bedrijf brengt het werken in de Cloud enorm veel voordelen mee.

Ik noem er een aantal,

 

Veilig & toegankelijk

 1. Software als bijvoorbeeld Microsoft 365 of Office 365 (Microsoft) draait op fysieke servers in het Microsoft datacenter. Als je al weet waar deze datacenters staan, dan moet je er ook nog fysiek binnen zien te geraken. Als normaal persoon kom je niet zomaar binnen in een datacenter. Datacenters voldoen aan de hoogste eisen van fysieke beveiliging, in tegenstelling tot de apparatuur die bij de klant op kantoor staat.
 2. Verder hebben fabrikanten als Microsoft er een verdienmodel van gemaakt om de software via de Cloud aan te bieden, daarbij hebben ze ook diverse beveiligingsmethodieken ingebouwd om ook digitaal jouw data veilig te houden. Je snapt dat als het een verdienmodel is, dat daar ook veel tijd, geld en moeite in gaat zitten voor die fabrikanten.

Kosten Cloud

 1. Ook voor wat betreft kosten is de Cloud goed voorspelbaar. Als je gebruik maakt van Clouddiensten dan betaal je vaak per gebruiker een vast bedrag per maand. Maar voor dat bedrag zorgt de softwareleverancier ook voor alle updates en de beschikbaarheid van de dienst. Dat betekent vaak dat de systemen meervoudig worden uitgevoerd om te zorgen dat je van storingen zelden wat merkt. De leverancier van de software of hardware heeft de plicht om te zorgen dat de dienst blijft draaien.

Onderhoud & Support

 1. Om te zorgen dat je altijd de laatste functionaliteit krijgt en daarmee ook ervoor zorgt dat eventuele fouten of beveiligingsproblemen in de software oplost, dient de leverancier van de Cloud software te zorgen voor reguliere of spoedeisende updates van de software. Zo kan je ervan uitgaan dat je altijd de laatste updates hebt bij het gebruik van Cloud.

Schaalbaarheid

 1. Of je nou 10 of 1000 medewerkers hebt, de leverancier zorgt ervoor dat de omgeving waarop de door jou gebruikte software draait ook de juiste grootte heeft om de software soepel te laten draaien. Je hoeft dus zelf geen nieuwe hardware te kopen. In het geval van servers in de Cloud huur je simpelweg extra capaciteit.

Altijd & Overal

 1. Dit is mijn persoonlijke favoriet, je kunt altijd en overal werken zolang je maar een internetverbinding hebt. Zelfs als ik 6 maanden op Ibiza zou overwinteren, dan is dat geen enkel probleem. Dat ligt natuurlijk wel aan het type bedrijf wat je hebt. Maar in geval van het onze, wij kunnen eigenlijk overal in de wereld support leveren mits we maar een internetverbinding hebben. Dat geldt ook voor zowel onze Cloud telefooncentrale, dus ook ons centrale telefoonnummer is gewoon te bereiken.

 

Wat kan Secure Dynamic voor mij en de Cloud betekenen?

Wij hebben ons dienstenportfolio opgebouwd uit diverse Cloudproducten. Hiermee zorgen we voor een efficiënte omgeving tegen vaste prijzen per maand per gebruiker. Heel voorspelbaar. Wij bieden de volgende diensten,

 

 • Productiviteitsdiensten als Microsoft 365 of Office 365 (module Office 365)
 • Back-up van al je gegevens in Microsoft 365 of Office 365 (module Back-up)
 • Dagelijkse ondersteuning van jouw medewerkers (module Werkplekbeheer)
 • Volledige monitoring & updates van je werkstations (module Werkplekbeheer)
 • Installatie & beheer van je netwerkomgeving inclusief firewall (module Netwerk)
 • Telefonie via de Cloud (module VoIP)
 • Servers in de Cloud (module Azure)

 

Op basis van de vraag kunnen we een passende aanbieding maken voor een volledige of hybride Cloud omgeving. Neem gerust contact met ons op als wij je kunnen helpen.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Vul hiernaast je e-mailadres in en je krijgt vanzelf onze nieuwsbrief.

Onze Privacy Policy kan je hier vinden.