Wat is Google Ads?

vrijdag 20 januari 2023

Google Ads is een advertentieplatform van Google waar bedrijven advertenties kunnen plaatsen. Deze advertenties verschijnen in de zoekresultaten van Google.
Door hier gebruik van te maken adverteer je op zoektermen, wat betekend dat je advertenties alleen gezien wordt door internetgebruikers die naar jouw product of dienst op zoek zijn.
Je hebt keuze in verschillende advertentiecampagnes, deze worden dan in het Google Zoeknetwerk of het Google Display netwerk geplaatst.
De gebruiker op internet krijgt dan de mogelijkheid om op jouw advertentie te klikken en dat levert jou een bezoeker op.

Het doel van Google Ads

Het doel van Google Ads is om bedrijven te helpen om beter gevonden te worden door hun doelgroep op het internet en om zo meer omzet te generen, zoals een goede campagne heeft als doel bezoekers uit je doelgroep naar je website te trekken.
Dat betekent uiteraard niet direct dat ze daar ook de actie uitvoeren die jij graag voor ogen hebt, het is aan jou om de bezoekers te laten doen wat je wilt.

Op verschillende manieren adverteren

Er zijn verschillende manieren om te adverteren met Google Ads:

Beeldadvertenties
Beeldadvertenties verschijnen op websites van derden die zijn aangesloten bij het Google Display Network. Dit is een uitstekende manier om je bericht of verhaal over te brengen. Deze advertenties kunnen bestaan uit afbeeldingen, video’s of animaties en kunnen worden gericht op specifieke doelgroepen op basis van demografische gegevens en interesses.

Tekstadvertenties
 Tekstadvertenties verschijnen boven of naast de organische zoekresultaten. Ze komen naar voren als er een bepaalde zoekterm wordt ingetypt. Dit zijn korte advertentie met een titel, een beschrijving en een link naar de website van het bedrijf. Je kunt in het Display netwerk ook met tekstadvertenties adverteren, maar dat is vaak minder succesvol.

Google Ads - Secure Dynamic

Betaalmethode Google Ads

Er zijn drie manieren hoe je Google betaald, namelijk de Cost per Click, de Cost per Action en de Cost per Mille.

Cost per Click (CPC)
Met Cost per Click betaal je Google alleen als er op je advertentie geklikt wordt.
Een voordeel is dat je dan niet hoeft te betalen als je advertentiecampagne onsuccesvol is. Voor Google heeft dit ook een voordeel, omdat ze daarna kunnen afmeten hoe goed jouw advertenties zijn.
In het begin zal je je Cost per Clicks hoger moeten zetten om je kwaliteit te verbeteren. Wanneer je bij Google meer autoriteit krijgt, gaat je Cost per Click ook naar beneden.
Er zijn twee soorten CPC en dit zijn de maximale CPC en de daadwerkelijke CPC.
De maximale CPC is het bedrag dat jij ingeeft en dat jij maximaal wilt betalen voor elke klik op je advertentie. De daadwerkelijke CPC is wat je uiteindelijk betaalt en deze is dus lager dan de maximale CPC. Google bepaalt onder andere aan de hand van de concurrentie welke CPC jij uiteindelijk betaalt.

Cost per Action (CPA)
De CPA ook wel Cost per Aquisition genoemd.
Je betaalt Google dan niet als er iemand op je advertentie klikt, maar alleen als deze ook doet wat jij wilt. Ze moeten eerst een actie uitvoeren op je website, voordat jij hiervoor moet betalen.
Deze actie kan van alles zijn. De meest gangbare zijn de aanschaf van een product of dienst, maar ook het invullen van een vragenlijst of het inschrijven voor een nieuwsbrief vallen hier onder.
Deze manier van betalen wordt voornamelijk door ervaren Google Ads gebruikers gekozen. Dat komt doordat je er ook grote verliezen mee draait als je een fout maakt.

Cost per Mille (CPM)
De CPM-betaalmethode is voornamelijk bedoeld voor adverteerders die het Google Display Netwerk willen gebruiken. Je betaalt dan een bepaald bedrag voor elke 1000 vertoningen in dit netwerk. Je geeft dan zelf aan wat je wilt dat dit bedrag is, maar ook hier blijft het bieden.
Als je je CPM te laag instelt, dan wordt je advertentie niet getoond.

Stel je hem juist te hoog in, dan zal je vaker en te veel moeten betalen. Het grote voordeel van deze betaalmethode is dat je de mogelijkheid krijgt om een bijzonder specifieke doelgroep te bereiken. Je kunt je advertentiecampagne namelijk volledig afstemmen op jouw wensen.

Voordelen van Google Ads

Snelle resultaten
Google Ads kunnen binnen een korte tijd resultaten opleveren, wat betekend dat je snel traffic naar je website kunt genereren en de return on investment (ROI van je campagne kunt verhogen.

Betaalbaar
Met Google Ads kun je ervoor kiezen om alleen te betalen wanneer iemand op je advertentie klik (Cost per Click), wat betekend dat je alleen betaalt voor effectieve campagnes. Dit maakt het gemakkelijk om binnen je budget te blijven.

Meetbaar
Google Ads biedt uitgebreide rapportages- en analysemogelijkheden, zodat je kunt zien hoe je campagne presteert en wat er werk en wat niet. Dit maakt het gemakkelijk om uw campagne te verbeteren en te optimaliseren.

Doelgericht
Omdat je met Google gebruik maakt van zoektermen ben je in staat om direct aan je doelgroep te adverteren. Dat betekent weer dat je meer bezoekers naar je website trekt en dat je conversieratio omhoog gaat.

Heb je hulp nodig bij het opstarten van Google Ads? Wij kunnen je hierbij helpen!

Klik dan op de knop hieronder.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Vul hiernaast je e-mailadres in en je krijgt vanzelf onze nieuwsbrief.

Onze Privacy Policy kan je hier vinden.