Wat is Google Analytics?

woensdag 18 januari 2023

Google Analytics is een gratis webanalyse tool van Google die je helpt om inzicht te krijgen in hoe bezoekers je website gebruiken. Met Google Analytics kun je bijvoorbeeld zien hoeveel bezoekers je website heeft, waar deze bezoekers vandaan komen, wat ze op je website doen en hoelang ze op je website blijven. Deze informatie kan je helpen om te begrijpen wat werkt en wat niet werkt op je website en om je online marketinginspanningen te verbeteren.

Wat is Google Analytics?

Hoe werkt Google Analytics?

Om Google Analytics te gebruiken, moet je een Google-account aanmaken of een bestaande gebruiken om vervolgens een stukje code aan je website te kunnen toevoegen. Dit stukje code zorgt ervoor dat er gegevens verzameld worden over hoe bezoekers je website gebruiken. De gegevens worden verzameld in een dashboard in Google Analytics waar je deze kunt bekijken en analyseren.

Belangrijk: Google Analytics 4 (GA4) is de nieuwste versie van Google Analytics. De oorspronkelijke versie, Universal Analytics, wordt vanaf juni 2023 niet meer ondersteund. Ga je aan de slag met Google Analytics? Kies dan direct voor GA4.

Google heeft een stappenplan beschikbaar hoe je analytics moet koppelen aan je website.

Hoe kun je Google Analytics gebruiken?

Er zijn veel manieren waarop je Google Analytics kunt gebruiken om je website te verbeteren. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke pagina’s het meeste verkeer krijgen en welke pagina’s het minste verkeer krijgen. Je kunt ook zien welke bronnen het meeste verkeer naar je website leiden, zoals zoekmachines, sociale media of andere websites. Op basis hiervan kun je bepalen welke marketinginspanningen het meeste effect hebben en welke minder effectief zijn.

Je kunt ook zien hoe bezoekers je website gebruiken, bijvoorbeeld welke knoppen ze klikken en welke links ze volgen. Dit kan je helpen om te begrijpen wat bezoekers op je website zoeken en hoe je de navigatie en de lay-out van je website kunt verbeteren.

We adviseren om de tips van Google te bekijken en te volgen voor de beste prestaties.

Hoe gebruik je Google Analytics?

Heb je hulp nodig bij het opstarten van Google Analytics? Wij kunnen je hierbij helpen!

Klik dan op de knop hieronder.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Vul hiernaast je e-mailadres in en je krijgt vanzelf onze nieuwsbrief.

Onze Privacy Policy kan je hier vinden.