Hoe zet ik Hotlink Protection aan?

zondag 25 september 2022

Hoe zet ik Hotlink Protection aan?

Je hebt een hoop afbeeldingen op je website staan en wilt niet dat deze op andere websites worden ingeladen. Daarvoor kun je gebruik maken van de optie “Hotlink Protection” welk standaard te vinden is in ons controle paneel. (DirectAdmin)

Login op ons controle paneel (DirectAdmin), deze is te bereiken via beheer.secudyn.nl of https://domeinnaam/cp. Weet je de inloggegevens niet meer? Neem dan contact met ons op.

Je krijgt onderstaand venster te zien na het inloggen, druk op “Hotlinks Protection” onder het kopje “Account Manager”,

PHP instellingen - deel 1

De optie “Hotlink Protection” staat als default uit. Toch kan het zijn dat je enkele websites juist wel toegang wil geven tot je afbeeldingen. Onderstaand venster is de default:

Hotlink protection

Als eerst geef je de URL’s aan welk je afbeeldingen (of bestanden zoals PDF) wel mag gebruiken op zijn/haar eigen website. Vergeet niet dat je je eigen URL ook dient in te vullen inclusief eventuele subdomeinnamen. (Bijvoorbeeld webshop.domeinnaam)

Hotlink protection URL

Daarna gaan we instellen voor welke opties dit geldt en wat er dient te gebeuren met de verzoeken. We raden aan om 403 Forbidden actief te laten en niet te gaan redirecten naar een URL. Bij “Protected file types” kun je meerdere extensies invullen. Zo ook PDF bestanden.

Hotlink protection opties

Vergeet tot slot niet, om te kiezen voor “Enable Hotlinks Protection”.

Heb je hulp nodig bij het instellen van Hotlink Protection? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je verder.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Vul hiernaast je e-mailadres in en je krijgt vanzelf onze nieuwsbrief.

Onze Privacy Policy kan je hier vinden.