Wat is OneDrive?

dinsdag 15 november 2022

Wat is OneDrive?

Onderdeel van de Microsoft 365 (voorheen Office 365) omgeving is OneDrive. Deze applicatie wordt gebruikt als opslag voor persoonlijke bestanden. Die bestanden kan je vervolgens per stuk delen met eventuele andere medewerkers of externen. In basis is het echt een persoonsgebonden opslag en is het niet de bedoeling dat andere mensen zomaar op jouw OneDrive kunnen kijken zonder dat je daar expliciet akkoord voor heb gegeven. Als je een persoonlijk abonnement (lees:gratis) hebt bij Microsoft krijg je 15GB gratis opslag bij je account. Heb je echter als bedrijf een Microsoft 365 abonnement, dan heb je recht op 1TB (1000GB) per gebruiker.

OneDrive is zowel online als offline te benaderen. Online kan je via https://portal.office.com inloggen op je Microsoft 365 omgeving. Offline kan je de OneDrive software downloaden en installeren. Daarmee krijg je bijvoorbeeld via de Windows Verkenner toegang tot je bestanden via een share.

Maar let op, het opslaan van je gegevens in de Cloud is geen back-up. Lees hier ons blog over back-up. Je hebt wel een prullenbak waarmee je gegeven kan terugzetten voor de laatste 60 dagen.

Is dit voor jouw bedrijf ook interessant? Neem dan contact op met ons voor een adviesgesprek.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Vul hiernaast je e-mailadres in en je krijgt vanzelf onze nieuwsbrief.

Onze Privacy Policy kan je hier vinden.