In onze dagelijkse praktijk kom ik nogal wat bedrijven tegen die geen backup uitvoeren van hun Office 365 data. Vaak met het antwoord dat men denkt dat de data in Office 365 veilig is gesteld door Microsoft, het is tenslotte een Software-as-a-Service (S-a-a-s) dienst. Dat is dus niet zo. Microsoft zorgt voor de stabiliteit van de dienst Office 365, maar is niet verantwoordelijk voor data die in de dienst is opgeslagen.

Back-ups maken

Wij leveren, als Acronis Gold Partner, alle producten van Acronis

Als we spreken over back-ups maken, dan hebben we het over het beveiligd opslaan van data. Dat kan variëren van belangrijke contracten met businesspartners tot aan de loonadministratie. In een grijs verleden werden back-ups veelal op CD-roms, USB-sticks en tape gemaakt. Dat is niet helemaal meer van deze tijd. Voor consumenten kan dit nog een prima oplossing zijn. Maar bedrijven hebben behoefte aan een stabiele en veilige omgeving waarin back-ups gemaakt kunnen worden. Waarbij het risico op verlies van data geminimaliseerd wordt. Waar data niet meer lokaal wordt bewaard. En waar de hardware elders staat. Waarmee je op een betrouwbare manier data kan toevertrouwen aan gespecialiseerde bedrijven.

Redundantie

Het toverwoord bij het bewaren van data binnen een bedrijf is redundantie. Data moet redundant worden opgeslagen zodat de kans dat je data kwijt raakt heel klein is. Feitelijk komt het erop neer dat je data op meerdere geografische plekken staat. Mocht een origineel bestand verloren gaan op de ene locatie dan heb je nog altijd via een andere server toegang tot je belangrijkste data. Het is goed hierover na te denken. Cloud Back-up is combinatie met de redundantie van bijvoorbeeld Office 365 is een hele goede oplossing. 

Check hier ook onze blogpost met onze blogpost over de terminologie van back-ups.

Cloud Back-up

De veiligste en meest betrouwbare methode is dan ook om back-ups in de Cloud te zetten. Nee, geen zwevende wolk die draadloos data tussen systemen uitwisselt, maar een stukje opslag dat in een tier 4 datacenter aanwezig is. Een tier 4 datacenter is een volledig redundant datacenter. Zelfs tijdens onderhoud is het datacenter volledig redundant. Dat stukje opslag in dat datacenter is beveiligd beschikbaar via internet en kun je huren. Dan noemen we het ineens cloud opslag. Het is die cloud opslag in combinatie met de support die je nodig hebt om jouw bedrijfsgegevens geautomatiseerd, veilig en redundant uitgevoerd te laten back-uppen.

Onze cloud servers voldoen aan hoge kwaliteitsnormen om data niet alleen veilig, maar ook beschermd op te slaan. Daardoor voldoe je als bedrijf ook aan de wet- en regelgeving aangaande bescherming van persoonsgegevens en informatiebeveiliging.

Wat kunnen wij doen voor uw bedrijf?

Wanneer je voor Secure Dynamic ICT Diensten kiest, wordt er een expert aan je toegewezen die samen met jou de huidige ICT-omgeving beoordeeld. Daaruit maken wij een uitgebreide analyse met suggesties om je omgeving te optimaliseren. Onze back-up diensten zijn onderdeel van het voorstel en wij kunnen voor jou de zorgen aangaande back-ups en de veiligheid van data overnemen. Zo heb jij geen zorgen meer over hoe data wordt opgeslagen en of de opgeslagen data wel veilig & beschermd is. Daar zorgen wij voor!

Maar dat is niet alles! Wanneer er een probleem is kun je tijdens kantooruren direct contact opnemen met onze helpdesk en wij helpen je op afstand om het probleem te verhelpen. Zo hoef je nooit te vrezen dat data verloren gaat of dat je geen toegang meer hebt tot belangrijke data.

Naast onze goede supportafdeling en de belofte dat je voor een vast bedrag per maand een back-up dienst kunt afnemen, zorgen wij er ook voor dat onze servers zijn voorzien van de laatste updates en beveiliging. Zo voorkomen wij dat onze servers worden aangevallen en vatbaar zijn voor diefstal en computervirussen.

Van A tot Z geregeld

Kan je ons ook inschakelen als je alleen van onze back-up dienst gebruik wilt maken? Jazeker! Wij kunnen in goed overleg een passend voorstel maken zodat jij veilig jouw bedrijfsdata kunt opslaan en beheren.

Wij kunnen niet alleen de ICT-omgeving voor je inrichten, maar ook de benodigde hardware aan je leveren. Zoals desktops, laptops, monitoren en toebehoren. Zo kunnen wij dus jouw ICT-omgeving van A tot Z inrichten en de benodigde support hierop leveren. Zo heb je zelf geen omkijken meer naar alle ICT-gerelateerde zaken binnen jouw bedrijf en je houdt dus meer tijd over om je te concentreren op andere zaken die jouw bedrijf helpen groeien. 

Wil je meer weten over Secure Dynamic ICT diensten?

Interessant? Deel dit blog dan...